Odijevanje maltezera

maltese illustration

Maltezeri su omiljeni kućni ljubimci ali i članovi obitelji koji uživaju u svim blagodatima toplog doma. Kada ih izvodimo u šetnje potrebna im je odjeća koja će ih zaštiti od temperaturnih promjena i vlage. Već sama pomisao na hladne i kišne dane za sobom povlači i misao na toplu odjeću. Baš kao i ljudi tako i psi trebaju zaštitu od zime. Odijevanje pasa nije samo pomodarstvo ili trend. Odjeća ih štiti od hladnoće, kiše, snijega, pa i od nekih trava koje se mogu upetljati u dlaku. Odjeća je potrebna malim psima koju žive u stanu, psima bez poddlake ili bez dlake, kao i psima sa dugom njegovanom dlakom i izložbenim psima.

Odjeća za pse mora biti jednostavna za oblačenje i svlačenje, pranje i održavanje, a što je najvažnije u toj odjeći se trebaju osječati ugodno. Odjeća treba prekrivati trbuh, vrat, a ponekad i noge. Dobri su kaputići od nepromočivog matrijala postavljeni toplom tkaninom ali i nekim svilenim materijalom koji će spriječiti petljanje duge dlake. Za šetnje po kiši neophodna je kišna kabanica za psa. Za snježne dane dobro je imati i obuću za psa koja spriječava nakupljanje grudica snjega ili nastanak bolnih ozeblina.

Maltese Jacket Maltese Sweater

Odgovarajuća veličina odjeće se određuje mjerenjem duljine leđa od vrata do korjena repa. Pri mjerenju je važno da pas stoji uspravno. Večina europskih proizvođača izražava konfekciske brojeve u centimetrima. Naravno, uvijek svog ljubimca možete povesti u kupnju kako bi zajedno proveli vrijeme u biranju i isprobavanju odjeće.

How to measure your dog

 

Autor: Kiki